Bramborový guláš zdobený černým česnekem

Budete potřebovat:

  • 2 paprikové klobásy
  • 4 větší brambory
  • 1 - 2 cibule
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 1 PL mleté papriky
  • 1 PL sádla nebo oleje
  • 2 PL hladké mouky
  • 1,5 l vývaru
  • majoránka, kmín, chilli nebo pálivá paprika podle chuti, sůl a pepř

 

Postup:

  1. Nakrájíme klobásky na půlkolečka, osmahneme na sádle do křupava a poté vyndáme z výpeku.
  2. Do výpeku dáme orestovat dozlatova najemno nakrájenou cibuli a před koncem přidáme na plátky nakrájený česnek.
  3. Zasypeme paprikou, po pár vteřinách přisypeme mouku, restujeme pár minut a zalijeme vývarem.
  4. Přivedeme k varu a přihodíme brambory nakrájené na kostky a opečené klobásky společně s kmínem a solí.
  5. Vaříme do změknutí brambor cca 10 - 15 minut.
  6. Dochutíme pepřem, majoránkou a můžete chilli.

 

Přejeme dobrou chuť 👌

Zpět do obchodu