O nás

Již od počátku devadesátých let se zabýváme zdravými potravinami. Nejdříve jsme začali vyrábět bylinkové oleje z kvalitního řepkového oleje a olej pupalkový, který se stal velmi populární. Dále jsme jako první v tuzemsku začali vyrábět jablečný a vinný ocet a následně jsme k tomuto základu přidávali různé bylinkové modifikace. Uvedené výrobky jsme uváděli na trh díky vlastní obchodní síti MLM v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Německu. V roce 2000 jsme začali spolupracovat s firmou Setuza-Lukana. Vzhledem k této spolupráci jsme naše výrobky dodávali téměř do všech obchodních řetězců v tuzemsku a na Slovensku. Další naše činnost je výroba privátních značek různých firem. Např. kokosový olej, za studena lisovaný řepkový olej, para olej atd.

Historie_cerny_cesnek

O černém česneku je známé, že se řadí mezi superpotraviny, které jsou ve světě uznávané jak pro svoji chuť tak i pro svoje nutriční hodnoty a v neposlední řadě i zdravotní benefity. Díky tomu, že se kvůli svým vlastnostem český česnek v záplavě čínského a španělského začal stávat fenoménem nejenom v tuzemsku, ale i po celé Evropě, rozhodli jsme se vyzkoušet z něho vyrobit český černý česnek – ččč. Po našich úspěšných pokusech s českých česnekem jsme se rozhodli s kolegy založit úplně novou firmu Black Garlic Czech s.r.o. Její jedinou a hlavní činností bude výroba českého černého česneku a speciálních výrobků z něho. Vyzkoušeli jsme mnoho odrůd česneku k výrobě ččč, až jsme nakonec vybrali ten nejvhodnější díky vlastnostem, velikosti, způsobu pěstování, ošetření i skladování. Čerstvý česnek nakupujeme v nedaleké farmě, kde jeho pěstování, zpracování a skladování věnují maximální péči. Česnek není nijak chemicky ošetřen proti klíčení. Tomu je zabráněno skladováním v optimálních chladících boxů. Proto máme dostatečné množství kvalitního, chemicky neošetřeného česneku až do dubna následujícího roku po sklizni.

Ve vlastnostech našeho česneku se odráží půda i slunce jižní Moravy a mikroklima okolí řeky Dyje. V neposlední řadě také zavlažování, kterým je možné nahradit občas chybějící vláhu. Díky těmto podmínkám pěstování a následného zpracování bez chemie a jakýchkoliv přidaných látek, je potom hotový a uzrálý český černý česnek harmonický svojí nasládlou a kořeněnou příjemnou chutí a nezvyklou vůní.

 

Výroba probíhá ve speciálním zařízení, ve kterém je udržována různá vlhkost a teplota po dlouhou dobu. Po této první fázi nastává fáze druhá, kdy se již hotový ččč slabě suší. Ve třetí fázi ččč zraje 4 týdny při nižších teplotách a jeho chuť se harmonizuje a dostává nezaměnitelnou sladkokořeněnou vůni a chuť. Protože na českém trhu nebylo k dispozici žádné zařízení na jeho výrobu, tak jsme si je museli amatérsky vyrobit. Nejprve jen laboratorní a později již poloprofesionální na 20 kg čerstvého česneku.

Zde se nám dařilo vyrábět ččč vysoké kvality, který jsme začali dodávat na trh. V roce 2019 začala poptávka po ččč pomalu převyšovat naši malou výrobní kapacitu . Tak ještě v témže roce jsme objednali v zahraničí profesionální stroje na výrobu černého česneku. Počátkem roku 2020 jsme stroje nainstalovali a začali jsme již se standartní výrobou ččč.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení