Již od počátku devadesátých let se zabýváme zdravými potravinami. Nejdříve jsme začali vyrábět bylinkové oleje z kvalitního řepkového oleje a olej pupalkový, který se stal velmi populární. Dále jsme jako první v tuzemsku začali vyrábět jablečný a vinný ocet a následně jsme k tomuto základu přidávali různé bylinkové modifikace. Uvedené výrobky jsme uváděli na trh díky vlastní obchodní síti MLM  v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Německu. V roce 2000 jsme  začali spolupracovat s firmou Setuza-Lukana. Vzhledem k této spolupráci jsme naše výrobky dodávali téměř do všech obchodních řetězců v tuzemsku a na Slovensku. Další naše činnost je výroba privátních značek různých firem. Např. kokosový olej, za studena lisovaný řepkový olej, para olej atd.

O černém česneku je známé, že se řadí mezi superpotraviny, které jsou ve světě uznávané jak pro svoji chuť tak i pro svoje nutriční hodnoty a v neposlední řadě i zdravotní benefity. Díky tomu, že se kvůli svým vlastnostem český česnek  v záplavě čínského a španělského začal stávat fenoménem nejenom v tuzemsku, ale i po celé Evropě, rozhodli jsme se vyzkoušet z něho vyrobit český černý česnek – ččč. Po našich úspěšných pokusech s českých česnekem jsme se rozhodli s kolegy založit úplně novou firmu Black Garlic Czech s.r.o.  Její jedinou a hlavní  činností bude  výroba českého černého česneku a speciálních výrobků  z  něho.  Vyzkoušeli jsme mnoho odrůd česneku k výrobě ččč, až jsme nakonec vybrali ten nejvhodnější díky vlastnostem, velikosti, způsobu pěstování, ošetření i skladování. Čerstvý česnek nakupujeme v nedaleké farmě, kde jeho pěstování, zpracování a skladování věnují maximální péči. Česnek není nijak chemicky ošetřen proti klíčení. Tomu je zabráněno skladováním v optimálních chladících boxů. Proto máme dostatečné množství kvalitního, chemicky neošetřeného česneku až do dubna následujícího roku po sklizni.

Ve vlastnostech našeho česneku se odráží půda i slunce jižní Moravy a mikroklima okolí řeky Dyje. V neposlední řadě také zavlažování, kterým je možné nahradit občas chybějící vláhu.  Díky těmto podmínkám pěstování a následného zpracování bez chemie a jakýchkoliv přidaných látek, je potom hotový a uzrálý český černý česnek harmonický svojí nasládlou a kořeněnou příjemnou chutí a nezvyklou vůní.

Výroba probíhá ve speciálním zařízení, ve kterém je udržována různá vlhkost a teplota po dlouhou dobu. Po této první fázi nastává  fáze druhá, kdy se již hotový ččč slabě suší. Ve třetí fázi ččč zraje 4 týdny při  nižších teplotách a jeho chuť se harmonizuje a dostává nezaměnitelnou sladkokořeněnou vůni a chuť. Protože na českém trhu nebylo k dispozici žádné zařízení na jeho výrobu, tak jsme si je museli amatérsky  vyrobit. Nejprve jen laboratorní a později již poloprofesionální na 20 kg čerstvého česneku. 

Zde se nám dařilo vyrábět ččč vysoké kvality, který jsme začali dodávat na trh. V roce 2019 začala poptávka  po ččč  pomalu převyšovat naši malou výrobní kapacitu . Tak ještě v témže roce jsme objednali v zahraničí profesionální stroje na výrobu černého česneku. Počátkem roku 2020 jsme stroje nainstalovali  a začali jsme již se standartní výrobou ččč